آخرین اخبار

تعرفه عوارض محلی، عامل رونق امور عمرانی شهرهاست

 


چالیش نیوز: تعرفه عوارض محلی، از تاثیرگذارترین و اساسی ترین و حساس ترین تصمیمات مربوط به شوراهای اسلامی شهرها هستند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی چالیش نیوز: اسماعیل چمنی رئیس شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی، با اعلام مطلب فوق در جمع کارشناسان امور مالی شهرداری های استان آذربایجان شرقی گفت:
تعرفه عوارض محلی به عنوان مهمترین برنامه درآمدی شهرداری ها به شمار رفته و بیش از ۶۰ درصد درآمد شهرداری تبریز را شامل می شود و این عوارض می تواند به عنوان یک محرک و مشوق و رونق امور عمرانی و ساختمانی شهرها باشد.
وی با اشاره به اینکه، عوارض محلی شامل عوارض صدور پروانه ساختمانی برای ساخت و سازها و عوارض مشاغل سالیانه برای صنوف و بهای خدمات حمل و نقل عمومی، تاکسیرانی، اتوبوسرانی، پارکینگ ها، آرامستان ها و در کلانشهرها مترو و مواردی دیگر را شامل می شود و اگر به صورت درست تعیین نگردد عملا می تواند به عنوان مانع و ترمز و دافع عمل کند، بیان داشت: بنابراین منطقی بودن و واقع بینی و واقع گرایی در تعیین و تصویب آن بسیار حائز اهمیت است.
رئیس شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی، اضافه کرد: اعضای شورای شهر به عنوان نمایندگان مردم، باید از طرفی در مقام و جایگاه دفاع از حقوق شهروندان از افزایش هزینه های بی رویه خدمات ارائه شده به آنها جلوگیری کنند و از سوی دیگر به عنوان شورای برنامه ریز شهری و بازوی مشورتی مدیریت شهری، با تعریف منابع درآمدی پایدار بستر را برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر به شهر و اداره مطلوب شهر فراهم نمایند.
چمنی، تاکید کرد: از این رو منطقی بودن و واقع بین بودن در این مورد ضروری است و تجربه سالهای گذشته نشان داده است که هر ساله که صرفا به جیب شهرداری فکر شده است و به صورت سرسام‌آور این عوارض افزایش یافته است، شاهد کاهش شدید ساخت و سازهای شهری و فرار سرمایه گذاران و سرمایه از شهرها شده است.
وی، افزود: در مقابل در سالهای که در سایه ابتکار عمل شوراها و مشاوران و کارشناسان آن و تدبیر اصولی موجب شده هم مردم و هم سرمایه گذاران راضی بوده اند و هم درآمدهای کلانی نصیب شهرداری ها شده و موجب افزایش ساخت و سازها و رونق عمرانی شهری شده است.
چمنی در خاتمه با ابراز خرسندی از برگزاری کلاس آموزشی برای کارشناسان امور مالی شهرداری ها، گفت: امیدوارم با بررسی های شرایط شهرها و لحاظ نمودن توان مالی مردم و سرمایه گذاران یک عوارض شهری منطقی و اصولی در نظر بگیرید تا شاهد رونق عمرانی و به تبع آن پیشرفت شهرها باشیم.
شایان ذکراست: تعیین تعرفه عوارض محلی در پایان سال برای سال بعد از سوی شورای اسلامی شهر با برگزاری جلسات متعدد تخصصی و استفاده از نظرات کارشناسان تعیین و به شهرداری برای اجرا ارجاع می گردد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا